Найпростіший рецепт домашнього морозива
Мій молодший син справжній фанат морозива, причому любить він самий звичайний пломбір, без всяких хитрувань і добавок
Морозива ми купуємо дуже багато, і мене завжди турбує, що в ньому занадто багато сторонніх компонентів, не завжди навіть заявлених у складі
Тому мені завжди хотілося почати робити домашнє морозиво, але лякала складність рецептів, та наявність у них яєць. Я боюся використовувати в їжу сирі яйця
А тут, нещодавно, на моєму улюбленому кулінарному каналі “Кухня навиворіт” мені попався зовсім простий рецепт всього з двох основних інгредієнтів: вершків і згущеного молока. І я вирішила спробувати. Син спочатку скептично поставився до цієї ідеї, а тепер за вуха не відтягнеш
Все дуже просто. Збиваємо сильно охолоджені 33% вершки і додаємо в них згущене молоко. Розкладаємо по формах і ставимо в морозильник, через 3-4 години морозиво готове
Зверніть увагу, у багатьох вершках для збивання містяться додаткові компоненти, краще брати чисті, інакше затія втрачає сенс
Я здуру додала вершки трохи цукру і у мене вийшло занадто солодко на мій смак. Син в захваті. Продукт, зрозуміло, не на кожен день: жирний і солодкий. Але цілком у межах норми для вершкового морозива. Не знаю, як точно вираховують жирність, але навскидку виходить трохи більше 20%
Тепер настає час експериментів, буду намагатися зменшити жирність і додавати додаткові інгредієнти: ваніль, матчу, какао, ягоди і фрукти